Редактор: e-mail: Кадър бТВНастоящият момент по данни от бизнеса и проверката, които

...
Редактор: e-mail: Кадър бТВНастоящият момент по данни от бизнеса и проверката, които
Коментари Харесай

Марияна Николова: Около 70% е спадът на чуждестранните туристи в България

Редактор: 

e-mail: 

Кадър бТВ

Настоящият миг по данни от бизнеса и инспекцията, които реализира на място в курортите и трите зимни курорта Боровец Пампорово и Банско, имат претовареност. Разбира се, тя не е цялостна, 50% е заетостта на потенциала сега в хотелите, като предходната седмица даже на Пампорово имаше статистика за 10% бележи нарастване на заетостта в по този начин наречения ламинат финален миг резервация, която се прави нормално в уикенд пакетите и тогава имаме по-висока претовареност. Разбира се, задграничните туристи, които са тука, са наши съседи, които имат достъп до наши курорти, защото знаете, че единствено ние сега в Европа работим зимен туризъм.

Това съобщи Марияна Николова в „ Лице в лице “ по бТВ.

Много румънци имахме на Банско и това беше и разследване на ваканцията, която те имаха. Разбира се, имаше много констелация и с въвеждането на наложителния PCR тест на чужденци отвън нашите прилежащи страни, има ли чартъри, които идват да повеждам туристи за ски туризъм заради рестриктивните мерки за пътешестване, все по-труден е достпът по въздушен превоз, разчита се на автомобилния превоз, който въпреки всичко е по-достъпен за туристите, и по тази причина ние залагаме на вътрешния туризъм и на нашите съседи. Имахме германци, имахме израелци, има интерес, само че рестриктивните мерки за пътешестване и въвеждането на PCR тест е спънка. Ние може да създадем и един най-малък размер от туристи, които да дойдат, тъй като спадът при задграничните туристи, е доста забележителен приток. Около 70% е спадът на задграничните туристи спрямо предходните цифри, които бяха преди пандемията в хотелите, сподели още министърът на туризма.

Дали могат ли да бъдат попълнени на 100%, в случай че се намерят туристи? Вижте, хотелите имат задоволителен запас и леглова база. Аз мога да кажа, че и бизнесът се самодисциплинира и обезпечи с нужните механически средства, в това число и за филтриране на въздуха. Работи се с най-хубавите дезинфектанти, и в стаите, и в СПА центровете в това число, както и за хранене. Знаете, че единствено заведенията за хранене в хотелите сега работят, може да се обоснове извод, че те са стерилни, и инспекциите и на трите управляващи на Министерството на туризма демонстрират това. А по отношение на фрапантните нарушавания, мога да кажа, че разпоредбите, които се вкарват във всяка една страна, би трябвало да се съблюдават. Разбира се, постоянно има изключения има и извършители. Но никой няма да остане безнаказан, казусът не е в това, което ние вкарваме като правила и ограничения. Проблемът е в тяхното съблюдаване и по тази причина най-важно е да сме дисциплинирани, като споделяме отдалеченост и стерилизация, ние би трябвало да съблюдаваме тези ограничения, които са предписани от здравните управляващи, тъй като и дисциплината е най-важна, с цел да можем да стартираме новото начало или да излезем от тази пандемия, добави Марияна Николова.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР